Om abcSPROG

Hos abcSPROG elsker vi sprog, og det har vi gjort siden 1986. Vores erfaring og tilfredse kunder er vores bedste anbefaling.
Kontakt os hvis det handler om sprog.

Lene Bie Dal

Lene Bie Dal

Direktør og medejer
Sprogkurser

lbd@abcsprog.dk // 8614 6800

Lene er født i 1976 og opvokset på Samsø. Hun er cand. mag. i russisk fra Aarhus Universitet (2005) og har undervist i dansk for udlændinge og russisk lige siden. Lene taler dansk, engelsk, russisk, tysk til husbehov og finsk på begynderniveau. I arbejdet ved abcSPROG nyder Lene alsidigheden i at tage sig af underviserne og finde det perfekte match til kundernes behov – uanset hvor lille eller sjældent et sprog der efterlyses. Lene har praktisk sans, rykker hurtigt og er vant til at hjælpe virksomheder, kursister og undervisere videre i fht. den logistik, som skal gå op, når medarbejdere skal på kursus.

Kontakt Lene, hvis du leder efter et skræddersyet sprogkursus.

Jens Czapkowski

Jens Czapkowski

Direktør og medejer
Oversættelse og korrektur

jc@abcsprog.dk // 8614 6800

Jens er certificeret translatør i engelsk og oversætter selv mellem dansk og engelsk. Han håndterer oversættelsesopgaver og sikrer levering af oversættelser og korrekturlæsning af høj kvalitet og til tiden. Jens er et sprogligt pernittengryn, så han er den fødte korrekturlæser. Samtidig sørger han for at det sproglige grammatiske niveau på abcSPROG altid er af højeste kvalitet – eller i hvert fald italesat!

Kontakt Jens, hvis du har en oversættelsesopgave.

Vores undervisere

Vores undervisere er en del af familien og ikke bare freelancere. Hos abcSPROG har lige nu over 60 undervisere tilknyttet. Alle vores undervisere har mange års erfaring og er enten native speakers og/eller kandidater i deres valgte sprog.

Herunder kan du læse om nogle af vores undervisere:

Terri sprogunderviser

Terri Knudsen er vores grand old lady. Hun har været med os siden starten i 1986, og hun er “still going strong”. Terri har specialiseret sig i at undervise nybegyndere i engelsk, og hun får smilet frem på dine læber, hvad enten du vil det eller ej. Terri har en seminaruddannelse fra USA og er TESL-certificeret. Terri har lokal berømmelse blandt vores undervisere for sit spændende foredrag til underviserdagen i 2014: “I Beginners” om glæder og genvordigheder ved at undervise begyndere i engelsk.

Hvis du trænger til et sprogligt selvtillidsboost, så er hun den rette til at hjælpe dig!

Chris sprogunderviser

Chris Luke er vores ’resident networker’ i Viborg og Vestjylland og har været en del af abcSPROG siden 1996. Når Chris ikke smalltalker og netværker, underviser han i så forskellige emner som begynderengelsk, teknisk engelsk, juridisk engelsk og engelsk udtaletræning til kinesere. Chris har deltaget i mangen en rundtur (på engelsk) på Arlas mejerier, Grundfos’ og Vestas’ fabrikker – og fortæller gerne om sine spændende indtryk.

Christine sprogunderviser

Udover at Christine O’Hagan til Jens’ store fornøjelse altid kommer ind på kontoret med et lille ordspil, en gåde eller kage, kan hun prale af en alsidig karriere som spænder bredt fra Business Manager i London over engelskunderviser i England, Italien, Tyrkiet og Danmark til et hands-on arbejde som vagt på AROS kunstmuseum. Christine er TESOL-certificeret og elsker at ”sprog-jamme”; så kommer du ind til os på et sprogklippekort for at træne din præsentation på engelsk, er hun rette kvinde til opgaven.

Jorun sprogunderviser

Jorun Clasen har den tilgang, at kursisterne har meget mere viden, end de selv er klar over. Derfor opfatter hun sig selv mere som coach eller ’fødselshjælper’ end som underviser. Desuden mener hun, at humor er en nødvendig ingrediens i enhver undervisningssituation og at man kan have det sjovt – selv med tysk! Hun er cand.ling.merc. i virksomhedskommunikation og taler flydende dansk og tysk.

Hanna sprogunderviser

Hanna Semerson er også kendt som svenskeksperten.dk. Hanna underviser danske forretningsfolk i svensk sprog og kultur og med hendes  bredtfavnende, skandinaviske profil var hun selvskrevet som en bærende kraft i vores særlige, skandinaviske (historiske) sprogtilbud: svorsk. Efter 12 år i Danmark er  Hanna sikker i sin forståelse af dansk og endda vestjysk. Hendes danske udtale … tja, den skal vi ikke komme ind på her.

Michael sprogunderviser

Michael McBarron er vores egen Taggart – med charmerende skotsk accent. Mike underviser mest i Business English og Technical English på de høje niveauer. Han har grundkursus i voksenpædagogik og har undervist i engelsk for abcSPROG siden 1993.

Andy sprogunderviser

Andy Eppy er vores førstevalg til at undervise Cambridge-kurser. Med sit velklingende britisk-engelsk, høje ambitionsniveau på sine kursisters vegne og dertil en baggrund i bankverdenen er han oplagt til at undervise i Business English og helst på højt niveau.

Niels sprogunderviser

Niels Lassen underviser i dansk på alle niveauer. Han har en sikker forankring i sit modersmål med en uddannelse i nordisk filologi, og med en fortid som udstationeret underviser/lærer/lektor i Luxembourg har han førstehåndserfaring med det internationale expat-liv. Niels er flydende i engelsk og tysk, og selv om man straks hører at han er immigreret fra Sjælland, taler han et fint og letforståeligt dansk. Sikkert på grund af sin fortid i gymnasiet er han ikke bleg for at uddele hjemmearbejde og betragter det som en naturlig forudsætning for at lære noget! Som helst!

Frédérique sprogunderviser

Frédérique Kristensen er vores århusianske franskmand. Som navnet antyder, er baggrunden fransk, mens hendes kandidatgrad i fransk er fra Aarhus Universitet. Hun har været med os siden 1995, så her er du i trygge hænder. Frédérique underviser forretningsfolk på alle niveauer. Hun går altid til opgaven med højt humør, og kunne inderligt ønske sig, at kursisterne havde mere tid til at lære et fransk de virkelig kan bruge på jobbet.

Andreas sprogunderviser

Andreas Springer er vores tyske vogter af trekantområdet. Han har været med ombord hos abcSPROG helt siden 2001. I over 20 år har han undervist erhvervsfolk i professionelt tysk. Med sin baggrund som cand. jur. fra universitetet i München og beskikkelse som advokat i Tyskland er han et es til højniveau- og forretningstysk, men han tager sig også skånsomt af begynderne uden at skræmme dem væk. Udover sit virke som sprogunderviser rådgiver Andreas danske virksomheder om tyske retsforhold og forfatter artikler og skolebogsudgivelser om bl.a. tysk politik, velfærd, arbejdsmarked, økonomi og historie.