Første artikel i serien ”mød en kursist”

Interview med Ulrik Bank Pedersen fra Arla Foods. Ulrik går til spanskundervisning med Antonio.

Hvorfor skal du lære spansk, Ulrik?

Jeg blev ansat hos Arla sidste år som Head of Region for North and Central America, og efter nogle omstruktureringer i organisationen kom mit område til også at dække Mexico, hvor det officielle sprog er spansk. Jeg rejser meget i Mexico, og inden længe flytter familien og jeg til New Jersey for at være tættere på mit ansvarsområde. Det går fint at bruge tolke i Mexico, men jeg vil godt vise, at jeg tager mit ansvar alvorligt og viser mine medarbejdere respekt ved også at gøre en indsats med sproget. Mit mål er ikke at lære at kunne forhandle på spansk – vi bruger jo engelsk som fælles sprog i Arla over hele verden. Men at få lært det mest basale er både høfligt og praktisk.

Hvordan var dit sprogkursus skruet sammen?

Jeg har fået enetimeundervisning, og det skulle man altså lige vænne sig til. Det er ret intenst, og man er hele tiden ”på”. Men så får man også et ekstremt stort udbytte. Det fleksible format med enetimer var en nødvendighed pga. mine mange og lange rejser. Jeg har mødtes flere gange om ugen med Antonio, når jeg har været i landet, og holdt lange pauser, når jeg har været bortrejst. Efter de første fire møder var jeg væk i over en måned, og inden for de sidste to uger har jeg været til undervisning 4 gange om ugen.

Ulrik har valgt at få undervisning hos abcSPROG og ikke på sin arbejdsplads, som mange ellers foretrækker. Det var et bevidst valg, fortæller Ulrik, som ser det som en fordel at være fysisk væk fra arbejdspladsen for at have fuld fokus på læringen.

Ulrik startede med at booke 15 møder, men har nu forlænget sit kursus med det antal møder, han kan nå at klemme ind inden afrejsen for at være så godt klædt på som muligt.

Hvad har du lært i løbet af dit kursus?

Jeg kunne intet spansk i forvejen. Vi startede helt fra bunden af, og så er det jo bare fantastisk at arbejde med en dygtig underviser, som hele tiden tilpasser tempoet til mit behov. Det er naturligvis ikke ideelt i forhold til indlæringen at holde lange pauser, og det har også knebet med at lave lektier de gange vi har mødtes næsten hver dag. Men så er det perfekt, at Antonio kan fornemme, hvor meget vi skal repetere, og hvor meget han kan presse mig. På den måde får jeg det optimale ud af vores møder. Antonio er drøngod til at formidle sproget og til at perspektivere til både dansk og engelsk. Når jeg flytter og selv skal fortsætte med spansk på egen hånd, kommer engelsk jo til at være mit nye udgangspunkt. Jeg har nu nået et niveau, hvor jeg i princippet godt kan udtrykke mig, selvom det er lidt simpelt. Men samtidig er der så utroligt meget at tænke over. Jeg vil gerne opnå en grad af ”automatisering” – det længes jeg efter. Det føles nok også ekstra svært sammenlignet med engelsk – som man jo hører alle steder hele tiden. Hvis man vil have spansk ”baggrundsstøj”, skal man aktivt opsøge det. Men jeg er i hvert fald væsentligt bedre rustet nu end før mit kursus!

Roserne går begge veje

Skønt, at Ulrik har været så glad for samarbejdet med Antonio, men Antonio roser skam også Ulrik. Det er ikke mange, som kan håndtere at lære et nyt sprog med så mange afbrydelser. Ulrik har været ekstremt god til at holde kadencen, og han husker imponerende meget af det lærte trods de lange pauser, fortæller Antonio.

Tak, Ulrik, fordi vi måtte interviewe dig. Vi ønsker dig TODO LO MEJOR fremover.

Se Ulrik på LinkedIn.